De dood van het Tigra-meisje

In een Antwerpse krant, de Standaard, valt mijn oog op een artikel over het Tigra-meisje. Begin jaren tachtig hing Antwerpen nog vol met haar beeltenis, nu is ze compleet uit het straatbeeld verdwenen. In de Antwerpse café's wordt ondanks het rookverbod nog volop gerookt maar reclame voor Tigra wordt niet meer gemaakt.

Het Tigra-meisje heette Angeline Saey en in het artikel over haar man, de nu bejaarde diamantair Josef de Roeck (79), staat het volgende over haar:

"Het leven van het Tigra-meisje (...) eindigde bijzonder tragisch. Op een dag in de lente van 1979 kwam De Roeck thuis samen met de kinderen van het echtpaar. Beneden aan de trap in de riante villa in Brasschaat van het gezin lag het lichaam van Angeline Saey in een grote plas bloed met een strop rond haar nek. Saey was toen 46 jaar oud. (...) De moord werd nooit opgelost."

Nu vele jaren later en bijna tachtig jaar oud, draait haar echtgenoot Josef de Roeck de cel in voor drugssmokkel en is de moord op zijn vrouw nog steeds niet opgelost. Een vreemde geschiedenis. Wonderlijk is ook de opleving van het merk Tigra begin jaren tachtig zo vlak na de moord op het model dat zo prachtig werd vereeuwigd door Al Moore.

Lees het hele krantenartikel door op het plaatje te klikken.

Reacties

nick de leenheer zei…
Een dubbele correctie : De Standaard is geen Antwerpse maar een landelijke krant met redactie in Brussel. Net zoals De Morgen, waaruit jouw krantenknipsel trouwens komt.
Vriendelijke groeten

Nick De Leenheer
Gent
Pektop zei…
Nog een kleine correctie (sorry!), er is geen rookverbod in café's, enkel waar er (klaargemaakt) eten geserveerd wordt. Het rookverbod voor alle horecazaken zou januari 2012 worden ingezet.

Populaire posts