Portiersloge

De portiersloge is verlaten. Het gebouw is nieuw. Een paar jaar oud. Acht verdiepingen met kantoren en collegezalen. Als naam kreeg het de letter J mee. De J van jong.
Er was al een S-gebouw, sport. Er was al een C-gebouw, centrale collegezalenhal, en er was al een H-gebouw, de hoogbouw, het gebouw waar ik zelf werk. De aula is gevestigd in het A-gebouw. De bibliotheek in het B-gebouw. Ook is er een E-gebouw (Bestuursgebouw), een F-G-gebouw (vroeger Bedrijfskunde, nu een onduidelijk gebouw dat wordt verbouwd tot studentenwoningen), een L-gebouw (Faculteit Rechten, Law?), een M-gebouw (expo- en congrescentrum), een N-gebouw (?), een Q-gebouw (Questionmark?) en het T-gebouw. Dat laatste is het jongste gebouw, jonger nog dan het J-gebouw. In dat gebouw is wel een portier te vinden in de daarvoor bestemde loge.
Wie kiest de letters voor welk gebouw? Waar is het D-gebouw en waar zijn de I-, R- en K-gebouwen? Tezamen vormen de vier ontbrekende letters het woord D-I-R-K. De naam van de ontbrekende portier?

Reacties

Populaire posts