Lucia y el sexo

In de film Lucia y el sexo komt een mooi verhaal voor. De mannelijke hoofdpersoon, een schrijver, heeft op een afgelegen eiland een ontmoeting met een vrouw. Hij weet niets van haar, maar heeft sex met haar op het strand en in het water van de zee. Ze mogen twee dingen van elkaar weten, stelt de vrouw voor. Zij kan het beste paella koken van heel Spanje en komt uit een plaats waarvan ik nu de naam vergeten ben, hij komt uit Madrid. Hij verklapt geen tweede geheim. De ervaring beschrijft hij in een boek, want het is de beste sex die hij ooit heeft gehad.
Als hij later een relatie heeft met Lucia vraagt die hem of de sex met haar goed is. Of het de beste sex is die hij ooit heeft gehad. Ze weet zelf het antwoord al. Ze heeft het antwoord in zijn boek gelezen.
Wat de schrijver niet weet is dat uit die ene keer sex een kind is geboren, een meisje, zijn dochter. Het verhaal van de film zit ingenieus in elkaar, is gecompliceerd, bijna surrealistisch.
Dit is voor het eerst dat ik een film bekeek op mijn laptop. Liggend op bed, terwijl mijn dochters beneden in de huiskamer op de televisie naar de film About a Boy zaten te kijken. Een klein schermpje, maar heel privé.

Reacties

Populaire posts