Narisk # 16

Het valt nog niet mee een lijk op te tillen. Ik wil dat Rutger aan het begin van het stuk het lijk van Caro optilt en haar in zijn armen draagt. Maar om een vrouw, zelfs als is ze klein en licht zoals Liesbeth die Caro speelt, van de vloer omhoog te krijgen, is niet makkelijk. Hij heeft daar hulp voor nodig van Ron. Dus uiteindelijk doen we het zo. Met zijn tweeën tillen ze het lijk van de grond en leggen dat voor het publiek.
Dan spelen we de daaropvolgende scène, Wat Doen We Met Het Lijk?, een scène die ik van zijn plek op driekwart van het stuk heb gehaald en naar voren heb gezet. Hoewel ze de scène goed spelen, vooral het begin, blijkt deze wijziging niet te werken. Door de scène aan het begin te plaatsen wordt het stuk een soort who-dunnit, het lijkt of het stuk gaat om de vraag wie Caro heeft vermoord. Terwijl het stuk moet gaan over de verhoudingen tussen de personen op de krantenredactie, over hun onderlinge verhoudingen. Dus we zetten de scène gewoon weer terug naar de oude plaats.
Platte tekst, door Narisk
Speeldata: vrijdag 31 mrt, 20.30 uur; zaterdag 1 april, 20.30 uur; zondag 2 april, 14.30 uur. Theater ‘t Kapelletje, v.d. Sluijsstraat 176, toegang: € 5,-, reserveren: 010-4667778

Reacties

Populaire posts