Narisk # 15: Persbericht

Platte tekst
Op de redactie van een noodlijdend regionaal dagblad doen vijf afwisselend tactloze, naieve, impulsieve, volkse, ambitieuze en omhooggelikte collega’s tenenkrommende (toenaderings)pogingen om de dagelijkse sleur te trotseren.
Annelies, Caro, Ron en Josefien zijn in hun werk tot elkaar veroordeeld. Aangestuurd door de temperamentvolle Rutger vormen zij de inhoudelijke kracht achter een noodlijdend regionaal dagblad. De vijf zeer verschillende individueën in dit collectief doen hun best om ‘de schone schijn’ op te houden. In hun oprechte pogingen om de dagelijkse sleur te doorbreken verliezen de redactieleden zich keer op keer in pijnlijke, lachwekkende en soms tenenkromende situaties. Op het flexkantoor worden in rap tempo banden gesmeed en verbroken. Momenten van harmonie en conflict wisselen zich af. Zijn deze collega’s, tot elkaar veroordeeld, of is er meer?
Platte tekst is het derde theaterproject van de amateur- toneelvereniging. Narisk werkt met de methode van Helmert Woudenberg, getiteld vuur-water-lucht-aarde, waarin de genoemde vier elementen centraal staan. Achttien improvisaties op basis van krantenberichten vormen de basis van het stuk.
Met dank aan: Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur, Prins Bernhard Cultuurfonds en Humanitas
Spel: Cindy van Heijningen, Ferrie Weeda, Nienke Hagedoorn, Niels van Hout, Liesbeth Slats; kostuums: Thomas Voorn; decor: Niels van Hout; regie: Fedde Spoel.
Speeldata: vrijdag 31 mrt, 20.30 uur; zaterdag 1 april, 20.30 uur; zondag 2 april, 14.30 uur. Theater ‘t Kapelletje, v.d. Sluijsstraat 176, toegang: € 5,-, reserveren: 010-4667778

Reacties

Populaire posts