Mind the Gap # 08

Denise Beeckmans in Mind The Gap!Denise speelt de voorstelling met grote intensiteit. Ik heb het gevoel alsof elk afzonderlijk woord bij het publiek binnenkomt. De voorstelling is helder, ziet er prachtig uit, het publiek is doodstil alsof het de adem inhoudt. Huib ziet er donker en onheilspellend uit in zijn leren jas in het halfduister op de achtergrond, zijn klappen met twee kartonnen kokers op zijn lichaam onderstrepen de klappen die Denise zichzelf op haar lichaam geeft mooi. Er zit een noodlottige onontkoombaarheid in de voorstelling, de balans tussen Denise en Huib is vol ingehouden spanning. Het afwikkelen van de doek om Denise's lichaam terwijl ze doorgaat met spreken gaat langzaam naar een climax, ze is een seconde naakt en valt dan op de grond neer. Alles klopt in deze voorstelling is mijn gevoel.
Naderhand krijgen we vele lovende reacties op het stuk. Het is ons gelukt deze hondsmoeilijke tekst te temmen, vorm te geven in krachtig beelden.

Mind the Gap is opgevoerd door Denise Beeckmans, met percussie van Huib de Jong, vormgeving van Gerda Brinkman, in een regie van Fedde Spoel, tijdens het Monologenfestival in 't Kapelletje, Van der Sluijsstraat 176, op zaterdag 18 februari 2006

Reacties

Populaire posts