Monologenfestival

A. Nini
Toes Smit begint met het tonen van de omslag van Gloed van Sandór Marai en het lezen van het eerste hoofdstuk van genoemd boek. Even denk ik dat ze gewoon dat eerste hoofdstuk gaat voorlezen vanachter een lessenaar. Maar op een gegeven moment loopt ze achter de lessenaar weg en begint ze te vertellen vanuit de figuur Nini, de min van Henrik, één van de twee mannen, de hoofdrolspelers in het boek. Mooi is de scène waar ze achter het achtergordijn langs loopt dat doorzichtig wordt op het moment dat het op het achtertoneel verlicht wordt.

B. Noch einmal
Rob Hertog speelt een monoloog over het leven van de figuur Jan Tromp, kunstfluiter, bekend van de televisie omdat hij altijd de eindtune van de vpro floot. Hij mocht op een gegeven moment niet meer fluiten van zijn vrouw en daar stopte zijn carrière. Een spannende tekst die veel vragen openlaat, waarvan ik er graag een aantal opgelost zou zien.

C. Welkom
Aziz Sankoh speelt de monoloog die hij in Straat speelde nog een keer (noch einmal). Maar niet zo sterk als toen. De dans aan het begin is sterk maar lijkt bijna geen verband te hebben met het gesproken gedeelte. Wel in de spannende tekst (Sharks control these waters, ik moet Mariëlle eens vragen wat voor muziek het is), maar de voorstelling valt in twee ongelijke delen uiteen.

Het Monologenfestival vindt plaats in 't Kapelletje, Van der Sluijsstraat 176, Rotterdam, op zaterdag 18, zondag 19, vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 februari 2006. Aanvang 20.00 uur (behalve op de laatste zondag, dan 14.00 uur). Reserveren: 010 4667778. Entrée: € 5,-.

Reacties

Populaire posts