Vandaag en vandaag

In Worm speelt theatergroep Rotjong de voorstelling Vandaag en vandaag. Vier dialogen over verlangens, over kiezen en over het gaan voor één ding en niet voor van alles een beetje. Acht jonge spelers spelen twee aan twee de vier korte toneelstukken, speciaal voor Rotjong geschreven door vier jonge schrijvers. Het meest geraakt word ik door MDMA van Enver Husicic en gespeeld door Randy Cruden en Céline Heijerman, een spannende dialoog over verleiding en verkrachting. Het lijkt wel een zichzelf repeterende gramofoonplaat, de dialoog herhaalt zich, tussendoor is er een spannend vormgegeven beeld van de verkrachting van het meisje door de jongen. Is het werkelijkheid of fantasie? Dat blijft in het midden.
Ook geniet ik erg van de dialoog tussen Zoer en Bus, geschreven door Maarten Bakker en gespeeld door Sandro Lima en Melissa Fortes. Over een verboden liefde tussen broer en zus, de zus wil er mee stoppen, de broer wil er mee doorgaan. Het is altijd een genot naar Sandro te kijken als hij toneelspeelt, zijn open gezicht, zijn humor. Ik heb van hem genoten in Straat, nu geniet ik opnieuw.
De andere twee dialogen zijn niet minder van kwaliteit maar de bovengenoemde twee doen me het meest. Gaan kijken dus!
Vandaag en vandaag van Rotjong is nog op 13, 14 en 15 mei te zien in Worm en op 29 en 30 september in Locus 010. Informatie en boekingen: Lindsay 06-14619920, lindsay@rotjong.nl en natuurlijk www.rotjong.nl

Reacties

Populaire posts