Narisk # 14

Als oefening doe ik een 'familieopstelling' met mijn spelers om meer helderheid te verschaffen over de verhoudingen tussen de diverse personages in het stuk. Eén persoon gaat in het midden staan en plaatst de anderen om zich heen waar hij of zij wil. Met het gezicht of rug naar zichzelf toe en dichterbij of verderaf. Het is niet echt heel erg verhelderend maar goed om te doen. Volgende keer wil ik het nog een keer uitwerken, maar dan niet met de hoofdfiguur in het midden. Dan op de plaats waar hij of zij zichzelf ziet, dat kan net zo goed aan de rand van het speelvlak zijn.
Daarna doen we opnieuw alle scènes. De montage klopt op enkele plaatsen nog niet helemaal, maar ik geloof dat we in principe alle scènes die we nodig hebben om het verhaal te vertellen wel hebben. Een aantal scènes zijn verbeterd. Ik heb Cindy de opdracht gegeven om als Jozefine spraakzamer te zijn, minder verlegen, en dat werkt goed. De scènes tussen Jozefine en Annelies en die tussen Jozefine en Rutger zijn nu veel beter.
Als opdracht voor de volgende keer geef ik mee dat iedereen zijn monoloog uitschrijft met een aantal aanwijzingen voor de inhoud ervan.

Op zoek naar een plaatje bij dit artikel vind ik een grappig weblog:
Oud Nieuws, het laatste nieuws van gisteren

Reacties

Populaire posts