Het Nieuwe Werk: Mind the gap

In de hal van het L-gebouw speelt het theatergezelschap van de SKVR, Het Nieuwe Werk, de voorstelling Mind the gap. Over jonge ambitieuze studenten die de top gaan bereiken. Altijd maar druk, druk, druk en dat eist uiteindelijk zijn tol. Zes spelers, twee vrouwen en vier mannen, spelen onder leiding van regisseur Francien Schraal een speciaal voor studenten gemaakte voorstelling op locatie. Een hilarische slapstick over studeren, afstuderen, beginnen met werken, stress, op vakantie gaan, je afvragen waarom je alles doet wat je doet, trouwen en sterven. Met uiteindelijk de vraag: waar onderweg naar de top is het foutgegaan?

Het is jammer dat de voorstelling die ik samen met regisseur Francien Schraal heb geïnitieerd zo weinig studenten weet te trekken. Het is een experiment, een eerste keer en in zekere zin een vervolg op een eerder project waarbij gedeelten van een voorstelling tijdens de lunchpauze voor een nietsvermoedend publiek werden gespeeld. Ook dat bleek niet te werken. De studenten trokken ongeïnteresseerd voorbij, sommigen vonden het eng, anderen interesseerde het absoluut niet, waren op weg naar het volgende college of naar de lunch. Daarom wilde ik ditmaal een voorstelling waarvoor mensen een kaartje moeten kopen en waar men gericht naar moet kijken.

Het is net als de eerdere voorstellingen van Het Nieuwe Werk (Bad liver and a broken heart, Ella, 3 zusters) een erg mooie slapstickvoorstelling geworden, dit Mind the gap. Ik moet denken aan Jacques Tati en zijn strandscènes in Monsieur Hulot en vacances zoals de personages met hun eigenaardigheden worden neergezet door de zes acteurs, en aan Modern Times van Charlie Chaplin. Dat is een groot compliment voor opnieuw een mooie voorstelling.

Vanavond nog te zien om 20.30 uur in de L-hal van complex Woudestein (tegenover collegezaal LB-107) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Kaarten zijn te koop in de webshop van Erasmus Cultuur of ter plekke. 3 zusters is komende zondag nogmaals te zien in 't Kapelletje, tezamen met Pank! Ik ben hier niet echt.

Reacties

Populaire posts