Buurman & Buurman

Met de buurman speel ik voor Buurman & Buurman. Omdat het lood boven onze serres vernieuwd moet worden, moeten de beide zonneschermen er af en daarna er weer op. Beiden staan we voor hetzelfde probleem en beiden zien we er even veel tegen op, tegen deze lastige klus, dus doen we het samen. Eerst zijn we een zondagmiddag lang samen met de zoon van de buurman bezig het scherm er af te halen. Dat gaat goed op één lastige schroef na. Uiteindelijk breekt die af maar toch zijn beide schermen er tenslotte helemaal af. Slechts één arm laten wij zitten, en ook de bevestiging van het scherm zelf, de buurman haalt alles van de muur. Dat was zondag anderhalve week geleden.

We hadden ons voorgenomen om afgelopen zondag de schermen terug te plaatsen, maar de hele zondag was ondergedompeld in een lange regenbui. Pas 's avonds toen het donker werd klaarde de lucht op. Dus in plaats van vijf mei vieren met (o.a.) Drive Like Maria ben ik opnieuw een gedeelte van de ochtend en een hele middag bezig met het terugmonteren van het zonnescherm. Dit keer is het ons scherm dat redelijk gemakkelijk gaat, het scherm van de buurman levert de meeste problemen op. De twee klemmen waarmee het scherm aan de muur is bevestigd gaan er minder makkelijk op dan er af. De schroef draait door, er moeten nieuwe gaten worden geboord, de gaten zijn te groot, van alles gaat er mis en pas om vijf uur 's middags zijn we klaar.

Tijdens het werk hoor ik de hele tijd een zacht gepiep. Eerst weet ik niet wat het is, maar het is het gehoorapparaat van de buurman. Achter zijn oren zitten twee halve maantjes die het geluid voor hem versterken maar die een zacht gepiep laten horen. Zelf hoort hij het niet maar ik vraag me af of zijn vrouw het hoort. Lijkt me vervelend de hele dag zo'n piepje te horen.

Reacties

Populaire posts