Nuttig

Als ik aankom bij het repetitielokaal zijn er mensen in het gebouw. Dat gebeurt vaker. Maar ook de grote zaal waar wij repeteren blijkt bezet. Er is een vergadering aan de gang en deze mensen hebben de zaal gereserveerd. Wij zijn niet afgezegd. Dus is er een probleem. De vrouw die deelneemt aan de vergadering belt met iemand die er meer van zou moeten weten. Hij vertelt me dat dit soort vergaderingen altijd voorrang heeft boven een verhuur en dat wij moeten verhuizen naar een andere ruimte in het gebouw. Dat is lastig voor ons maar ik kan de vergadering moeilijk wegsturen. Dus trekken we ons terug in een kleine vergaderruimte met een grote ovale tafel.

Daar bespreken we uitgebreid het Dialogenfestival en de mening van de jury. Op sommige punten geven we de jury gelijk, wij zijn tenslotte bevooroordeeld maar over het algemeen staan we achter onze eigen dialoog. De groep die door de jury als winnaar van de avond werd aangewezen was ook niet onze mening dus wellicht had de jury een andere smaak of mening dan wij.
Ook bespreken we repetitiedata en speeldata. We komen voorlopig uit op donderdag 15 en zondag 17 oktober (matinee en avondvoorstelling).

Daarna lezen we het hele stuk zonder het vierde bedrijf omdat de acteur die Leon speelt niet aanwezig is. Tussendoor wordt er veel gediscussieerd over de gevolgen van het toevoegen van het tweede bedrijf. Allerlei onderdelen in het stuk krijgen een andere of nieuwe betekenis. Uiteindelijk ga ik met een goed gevoel naar huis. Een nuttige avond ondanks de slechte start.

Reacties

Populaire posts