Stukafest Rotterdam 2016

Het was in februari weer Stukafest-tijd en dus zetten overal in Nederland studenten hun kamers weer open voor optredens tussen de bierkratten en stinksokken. Alhoewel ik dat laatste nog nooit heb meegemaakt tijdens mijn bezoeken aan dit festival. Samen met mijn collega ga ik op stap van studentenhuis naar studentenhuis en we starten in de Beatrijsstraat.

Pandora's Complex

Daar zou volgens de folder Collective Joop optreden maar ze hebben hun naam in de tussentijd veranderd en heten nu Pandora's Complex als ik het goed heb onthouden. Een jazz quartet bestaande uit een drummer, een bassist die Joop heet, een trompettist en een gitarist. Ze spelen vakkundig een soort cool jazz die niet echt mijn ding is. Maar het klinkt goed en het is gezellig in de kamer waar ik op een kast nog een schildering van de Tigra-dame ontdek. Ik ben benieuwd door wie en waarom die daar geschilderd is maar het is me niet helemaal duidelijk van wie deze studentenkamer is en we moeten alweer verder zonder dat ik het heb gevraagd.

NNTwee

NNTwee is de jongerenafdeling van het Noord Nederlands Toneel (NNT) en zij spelen een kort theaterstuk getiteld Eerste Hulp Bij Comakijken. Dit naar aanleiding van de tien uur durende voorstelling gebaseerd op de Deense seerie Borgen. Die wordt binnenkort gespeeld door het NNT zelf.
NNTwee speelt op de Nieuwe Binnenweg in een studentenkamer met een heuse ingebouwde bar. De acteurs zelf spelen met een simpel gebouwde poppenkast. Er is een Deense dame die een therapie heeft ontwikkeld om van het binge-watchen af te komen en ze neemt daarom iemand uit het publiek als proefkonijn. Om hem te helpen. De nogal hulpeloze en stuntelige jongeman blijkt uiteindelijk zelf ook een acteur in deze bijzonder komische sketch. Vooral zoals de twee spelers in de poppenkast een kruising tussen poppen, commedia del'arte en Brechtiaans vervreemdingstheater spelen is erg sterk. Daarna op naar de volgende kamer, de kamer van Lotte.

Nele Needs A Holiday

Nele Needs A Holiday is een Vlaamse dame die zichzelf begeleidend op de ukelele grappige Engelstalige liedjes speelt. Ze heeft bijzonder veel zelfspot en heeft een nogal drukke manier van doen die haar act heel erg grappig maakt.

Al met al weer een geslaagde avond. Volgend jaar weer Stukafest.

Reacties

Populaire posts