Ekaterina Levental: De Weg

EkaterinaLevental is een vluchtelinge uit Oezbekistan. In het vertelconcert De Weg zoals ze haar voorstelling noemt vertelt ze het verhaal van haar vlucht tot en met haar aankomst in Nederland. Het beloofde land in haar voorstelling. Een land dat haar in ieder geval veiligheid heeft gebracht en, met dank aan het UAF (Universitair Asiel Fonds), een goede opleiding tot harpiste en zangeres.

Een actueel thema in een tijd waarin Europa te maken heeft met een groot aantal vluchtelingen, met name uit Syrië. Daarom zit de zaal van het Erasmus Paviljoen goed vol.

Het is een indrukwekkend verhaal dat ze te vertellen heeft. Ze speelt harp en zingt maar het acteren blijft daar helaas wat bij achter. Toch is het een voorstelling die gezien moet worden, al was het alleen maar om te tonen wat het betekent om een vluchteling te zijn. In de discussie achteraf wordt Nederland mijns inziens iets te veel als het beloofde land voorgesteld maar desondanks toont ze daarmee dat Nederlanders ook gastvrij kunnen zijn.

Reacties

Populaire posts