De Boskoopmonologen: Laatste workshop

's Avonds is de laatste workshop van Paul met de regisseurs en spelers van de Boskoopmonologen. Voor het eerst zie ik alle vijf monologen bij elkaar. We spelen op de locatie aan de Otweg 16 rond een gezellige houtkachel in de verbouwde hooiberg. Eén monoloog wordt buiten gespeeld, bij de geitenschuur. Maar het waait nogal. De wind raast rond de gebouwen. Ondanks het lawaai van de wind zijn de monologen goed te volgen. Ik ben blij verrast. Het is een mooi geheel geworden.
DE BOSKOOPMONOLOGEN
Spelers: Henk Keuken, Rosita Geitenbeek, Anton Postmus, Kitty Schrever (Toneelvereniging Toi Toi, Waddinxveen), Peter Thissen (Theaterprojectgroep SPIN, Waddinxveen), Ben van Leeuwen en Caroline de Bruijckere (Toneelvereniging Onder Ons, Hazerswoude).
Schrijvers: Theo de Wit, Antje Hooijenga-Koppel, Hans Krüse en Lijda Hiemstra-van Dijk.
Regisseurs: René Roza (Theaterprojectgroep SPIN, Waddinxveen), Egbert Balsma en Arianne Meijboom (Theaterfabriek)
Vijf personen schilderen elk op hun eigen manier het beeld van een stugge boer die niet wilde wijken voor de spoorlijn. De monologen kunnen als serie, maar ook onafhankelijk van elkaar bekeken worden.
1, 8, 15, 22 april 2006 | 15:00 - 17:00 uur
Boskoop: Otweg 16 (Louise, de zus), het station (Chris, de museumdirecteur), het Zorgcentrum/bushalte, Boezemlaan 4 (Marie, de buurvrouw), het politiebureau, Raadhuisplein 1 (Gjalt, de dakpannenbakker) en de hefbrug (Mies, de vrouw). De route kan zowel vanaf de Otweg naar de hefbrug als vice versa gelopen worden.

Reacties

Populaire posts