L.S.

Ik zoek dwalend door de regen naar een café om even te lezen en de tijd te doden voor de voorstelling LS begint, een muziektheaterstuk naar aanleiding van Alice in Wonderland. Ik heb ongeveer een uur. Het Bergpolder Café is me te volks, ik zoek een onpersoonlijker ruimte waar ik niet gestoord word. Ik wil de monologen die ik naar Denise gestuurd heb rustig kunnen lezen. Ik neem de tunnel naast het station (gelukkig droog) naar het centrum maar aan de andere kant aangekomen blijkt dat ik een heel eind om moet rijden (weer door de regen), om het Groothandelsgebouw heen. Ik kom aan de andere kant en daar stop ik bij het City Plaza of hoe het ook heet. Daar is een koffiebar. Ik neem plaats aan het raam waar ik mijn fiets kan zien staan uit angst dat-ie anders gejat wordt. Ik bestel een espresso en begin aan het eerste stuk, En een kleine jongen zal ze hoeden (Jesaja 11:7) van Rob de Graaf, gespeeld door Nieuw-West in coproductie met Toneelgroep Amsterdam. Een ingewikkelde tekst, mooi geschreven met Ramses Shaffy als God (tenminste dat is mijn interpretatie). Het gaat over een groep mensen die hun wensen en verlangens projecteren in een jongen, de zoon van God. Hij zal hen leiden, helpen. Ik ben benieuwd welke van de drie teksten Denise zal kiezen.

Reacties

Anoniem zei…
Lodewijk van Deyssel heeft eens een boek besproken door uitgebreid bindwerk, lettertype en paiersoort te beschrijven en geen woord aan de gedichten te spenderen.
Zo voel ik me nu ook een beetje.

Groeten, Reinier
Misschien had ik dit artikeltje beter niet L.S. kunnen noemen, nu lijkt het inderdaad een recensie waarin niets over de voorstelling wordt gezegd. Dus bij deze:
De voorstelling was een hele frisse en verrassende revue op basis van het boek van Lewis Carroll, vol leuke vondsten en in zekere zin een aansporing om meer boeken te lezen en minder naar de radio te luisteren.

Fedde

Populaire posts