Scheerzeep II


Plotseling valt me op dat op het doosje van mijn scheerzeep in grote letters "For men" staat. Nooit eerder opgevallen. Dat betekent dat Mijn Lief het niet langer mag gebruiken. Het is immers voor mannen? Verder is er niets mannelijks aan de scheerzeep. Het heeft geen speciale mannengeur zoals sommige parfums hebben. Het heeft geen mannelijke kleur. Het is zacht groen.

Tegelijk is het bijzonder hoe het geheugen werkt. Stond er altijd al "For men" op mijn scheerzeep? Ik weet het niet. Het komt me als totaal nieuw over. Maar gelukkig heb ik eerder een blog over mijn scheerzeep geschreven. In februari 2010. Twee jaar geleden. Met een plaatje van hoe de verpakking er toen uitzag. Ook toen stond er al "For men" op de tube. Alleen veel kleiner. Het woord "Classic" was op in de versie veel groter. Dat was toen blijkbaar belangrijker.

Ook de aanprijzing op de tube verschilt, die is in de nieuwe versie een stuk verbeterd.

Oud: "Het crème-achtige schuim verrijkt met palmextract, bekend om zijn hydraterende* eigenschappen, draagt zorg voor uw huid tijdens het scheren en laat haar zacht en soepel aanvoelen. * hydratatie van de bovenste huidlagen"

Nieuw: "Het zeer romige en verkwikkende schuim, verrijkt met Palmvruchten extract, zal u helpen een zacht en soepel aanvoelende huid te behouden."

De ovaaltjes waarmee wordt aangegeven in welke taal het product wordt beschreven waren eerder rood met witte letters. Ook het palmblad is lelijker zonder rood. Nu lijkt het er op alsof de rode drukgang helemaal is verdwenen. Maar dat is niet zo. Ook de nieuwe verpakking heeft een rode drukgang. Voor het scheerkwastje. Dat lijkt nu meer op een slagroomtaartje dan op een kwast. Het oude gestileerde scheerkwastje in groen en wit vind ik persoonlijk een stuk mooier. 

Boven de nieuwe verpakking, beneden de oude verpakking, Klik op de afbeelding voor een grotere versie.


Reacties

Anoniem zei…
Heb je ook wel genoeg aandacht besteed aan de dekseltjes van de sandwichsoresd en de
marmite?
Marmite gebruik ik eerlijk gezegd nooit, maar omdat ik deze week 57 wordt moest ik wel denken aan de 57 varieties van Heinz.

Populaire posts