NT Gent: De Illusionist

De illusionist uit de titel staat in de strafbank voor een rechter die slechts te horen is als strenge vrouwenstem. Hij heeft zijn assistente tijdens een show in drie stukken gezaagd tijdens de dubbele doorzaagtruc en hij beweert dat het slechts een ongeluk was. In flashbacks krijgen we te zien wat er die bewuste donderdagavond in Rotterdam gebeurde.
Poppescu is de artiestennaam van de niet zo geweldige illusionist en Svetlana is zijn vriendin en assistente. Op de noodlottige avond vraagt hij haar na vijf jaar van samenwerking ten huwelijk en biedt hij haar ten overstaan van eht publiek zijn ring aan. Die zij weigert. Zij heeft andere plannen en wil meer. Assistente van een illusionist die meer in zijn mars heeft, zich met haar kan meten. Want zij is een geweldige helderziende.

De voorstelling De Illusionist van NT Gent is een voorstelling met echte goocheltrucs en veel publieksparticipatie. Het publiek valt van verbazing in verbazing. Alles is illusie, maar als in een echte goochelshow verwonder je je over hoe knap alle trucs zijn uitgevoerd. Natuurlijk weten we dat de actrice die de assistente speelt niet echt helderziende is, maar haar act is volstrekt overtuigend. Het onderliggende verhaal dat de grappen en goocheltrucs ondersteunt is zowel komisch als dramatisch. De hulpeloosheid van Poppescu is aandoenlijk. Wij zien de onteoereikendheid van zijn magie om de vrouw van zijn dromen bij zich te houden. Dat leidt tot het noodlottige einde waarbij zij in drie stukken wordt gezaagd.

Het einde dat ik hier niet zal verklappen is van een wonderlijke schoonheid.

Reacties

Populaire posts