RO Theater: Moord in de Kerststal

Het jaarlijkse familieuitje rond Kerst is altijd de Kerstvoorstelling van het RO Theater. Vorig jaar vond ik Snorro iets aan de flauwe kant maar dit jaar is het RO helemaal in topvorm met Moord in de Kerststal. Een waanzinnige dolkomische voorstelling rond het aloude Kerstverhaal rond Jozef en Maria, gemengd met een Agatha-Christie-who-dunnit-moordverhaal. Jack Wouterse is geweldig als de oude Agatha Christie die komt uitrusten in hotel De Goede Afloop, een hotel dat gedreven wordt door een op geld beluste herbergier, een op de boze buurman uit Ja Zuster Nee Zuster gelijkende rol, gespeeld door Arjan Ederveen.

Bij dit hotel komen Jozef en de zwangere Maria aan. Ze krijgen toch nog een plekje in de stal waar het kindeke Jezus geboren moet worden in een bakske vol met stro. Maar er vindt een moord plaats. Eén van de drie koningen wordt vermoord en wie heeft het gedaan? Niet Agatha Christie lost de moord op en zelfs Baantjer weet niet wie de schuldige is, maar gelukkig wordt de dader toch nog gepakt.

Een lange voorstelling met veel grappen en mooie poppen: de kamelen, de os en de ezel worden bewogen door in het zwart geklede mannen. Zeven spelers spelen zo'n dertig rollen en zijn zich achter de coulissen heel vaak aan het omkleden. Daarnaast is er nog een stel kinderen dat figureert als kerststerren en engeltjes en in die rol vrolijke dansjes maakt.

Aanrader!

Reacties

Populaire posts