Metropolitan Opera in Pathé

In bioscoop Pathé op het Schouwburgplein wordt een opera vertoond die op hetzelfde moment live in de Metropolitan Opera in New York wordt opgevoerd. Een wonder van technisch vernuft en schitterend om te zien. Om half zeven Nederlandse tijd en half één 's middags in New York wordt er verbinding gemaakt met het beroemde operahuis in de Verenigde Staten dat als bijnaam The Met heeft.

De opera die wordt opgevoerd is Don Carlo van Verdi en de dirigent is onze eigen chefdirigent van het Rotterdams Philharmonisch, Yannick Nézet-Séguin. Een vier en een half uur durend spektakel over de zoon van de Spaanse koning Philips De Tweede, toentertijd zo'n beetje heerser van de wereld. Zoon Carlo raakt vertoornd als zijn vader trouwt met de voor hem bestemde bruid, de Franse prinses Elisabeth. Marina Poplavskaya, de Russische sopraan die deze rol speelt is ongetwijfeld de ster van deze uitvoering van de opera.

Vier en een half uur is wel een lange zit in de stoelen van de bioscoop en aan het einde moest ik vaak verzitten maar ik heb me geen moment verveeld gedurende de gehele opera. Prachtige muziek en prachtige zang. Wat een wonder dat dit tegenwoordig mogelijk is.

Reacties

Populaire posts