Voorbij


Het Amateur Theater Festival Rotterdam is voorbij. Het was een geweldig feest en ik heb genoten. Vooral van de voorstellingen die ik heb gezien, maar ook van de talkshows waarvoor ikzelf verantwoordelijk was. Niet allemaal gingen ze even goed, vooral mijn laatste van de vrijdagavond vond ik behoorlijk mislukt, omdat ik zelf te veel wilde in te korte tijd, maar over het algemeen genomen was het een mooi circus dat in een sneltreinvaart voorbijtrok. De gefilmde talkshows komen nu één voor één op YouTube waar iedereen die het niet gezien heeft ze nog eens kan bekijken.

Maar het belangrijkst was natuurlijk het festival zelf, met name de voorstellingen, en hoeveel bezoekers het festival zou trekken. We schatten zo'n duizend bezoekers verdeeld over de twee middagen en twee avonden en zijn daar heel erg en meer dan tevreden over. Wie had dat kunnen denken toen we begonnen en als uitgangspunt de circa 350 bezoekers van het jaarlijkse eenakterfestival namen?

Zoveel mensen: al die enthousiaste spelers en regisseurs, al die enthousiaste vrijwilligers, al die medewerkers. Het was hartverwarmend om te zien en mee te maken. Ik noem geen namen uit angst mensen te vergeten, maar iedereen was even belangrijk en even onmisbaar.

Mijn reacties op de voorstellingen die ik zelf heb gezien volgen nog.

Volgend jaar weer!

Hieronder nog wat links om na te genieten:
De recensies van de voorstellingen
De films van de talkshows
De website van het ATFR
De Facebook-groep

Reacties

Populaire posts