Studium Generale: Obductie

De dame die voor Studium Generale een obductie (lijkschouwing) heeft uitgevoerd die is gefilmd en die ze nu voor ons verklaart, is een mooie jonge Turkse vrouw, Gül Eker. In de film draagt ze een plastic kapje over haar haar en voor haar mond en hanteert ze een groot mes waar de bezoekers van het programma (CSI for real: Obductie) om moeten lachen als het tevoorschijn wordt gehaald. Het ziet er uit als een mes dat een Oosterse prins uit een Oosters sprookje van Sheharazade in zijn gordel zou kunnen dragen, gebogen met een groot breed uitlopend lemmet. Hiermee snijdt ze verschillende organen in dunne plakken om te kijken wat de oorzaak zou kunnen zijn van de dood van het lijk waarop de lijkschouwing wordt uitgevoerd.

Terwijl ze in de film een steriele arts is die nauwkeurig en vakkundig haar werk doet, is ze in de verduisterde zaal een knappe jonge vrouw met lang zwart haar die nuchter spreekt over wat ze een paar weken eerder heeft gedaan. Een intrigerend contrast.

In de serie CSI for real van Studium Generale (Rotterdam) volgen nog twee programma's: De perfecte moord (lezingen en film) in Cinerama en een laatste lunchlezing in het Erasmus MC over Forensische Psychiatrie.

Van het bovenstaande programma is een verslag te vinden onder de titel Lijkschouwing op de EUR op de site van Erasmus Magazine.

Reacties

Populaire posts