Talent

De jongen heeft lange lenige vingers die razendsnel over het toetsenbord van de vleugel bewegen. Hij is Antilliaans, draagt een chic Lacoste-shirt, heeft lange armen en lange benen gehuld in een spijkerbroek en speelt een Inventie van Bach. Zijn spitse gezicht, lange gebogen neus,weinig kin, het haar strak achterover gevlochten, is naar voren gericht op de partituur. Drie keer vliegt hij al spelend uit de bocht, weet zich steeds te hernemen, maar komt uiteindelijk bij de eindstreep.
Toch lijkt er iets niet te kloppen. Een Antilliaanse jongen die Bach speelt. Je verwacht eerder rapmuziek, wellicht soul en misschien jazz bij zo'n jongen. Hij lijkt eerder op Ike Turner (die ook heel goed piano kon spelen, in een andere stijl). Ik weet dat dit een vooroordeel is,want waarom zou het niet kunnen? Wij hebben onze oudste dochter ook niet bepaald met klassieke muziek opgevoed, bij ons is alle muziek welkom, en toch speelt ook zij andere muziek dan wij dagelijks in de cd-speler stoppen.
Ik weet nog hoe dezelfde jongen vroeger aan het tuinhek stond te keten met onze beide dochters. Elkaar beschietend met waterpistolen. Zelf weten ze daar niets meer van en de jongen woont al lang niet meer in de wijk. Maar het blijft een lieve sympathieke en gevoelige jongen waarvoor ik een zwak blijf houden ondanks het feit dat hij nu ongeveer twee keer zo lang is als toen.
Dat het mis gaat komt omdat hij uiteindelijk toch omdat hij te weinig heeft geoefend. Ik hoop dat hij blijft doorgaan met de piano. Hij zit tenslotte in de Talentenklas en heeft overduidelijk talent.

Foto: Ike en Tina Turner

Reacties

Populaire posts