Verstrooid

Een man wordt een dag ouder en begint dingen te vergeten. Mijn moeder vond me op mijn tiende al een verstrooide professor maar de aftakeling neemt hand over hand toe.

Ik was bij de eerste bijeenkomst van de English Theatre Group die ik heb opgericht. Omdat er een aantal personen niet was komen opdagen ging ik nadat ze begonnen waren op mijn kantoor kijken of er nog afmeldingen waren in mijn emailbox. Op het moment dat ik weg wilde gaan miste ik de headset, behorend bij mijn mobiele telefoon. Ik ging terug naar de ruimte waar de theatergroep nog bezig was. Ik was er bijna zeker van dat ik de headset en het keycord in de zakken van mijn leren jekker had gestopt bij aanvang van de bijeenkomst. Maar de headset was nergens te vinden ondanks de inspanningen van alle deelnemers om me te helpen zoeken. Ik liep naar mijn fiets in de fietsenstalling, buiten was het alweer begonnen te regenen. Ik haalde mijn regenpak uit mijn tas en miste nu opeens mijn script. De tekst van Blankenberge, het stuk dat ik met KRT aan het repeteren ben en waar ik naar toe moest. Waar was de tekst? Terug naar de zeventiende verdieping. Op het bureau van mijn collega lag het script. Wat deed dat daar? Was er iemand binnen geweest in mijn kantoor tijdens de korte periode dat ik even naar het toilet was die in mijn zakken en in mijn tas had gesnuffeld? Ik kon me met geen mogelijkheid herinneren waarom ik het script uit mijn tas had gehaald. Ik belde één van de spelers om te vertellen dat ik later kwam en sprong alsnog op de fiets. Zonder headset en zonder muziek. Bij de toneelgroep aangekomen deed ik mijn verhaal, ervan overtuigd dat er toch een schurk in mijn kantoor geweest moest zijn.

De volgende ochtend zit ik met mijn vrouw aan de ontbijttafel en herhaal het verhaal. Ik vertel haar dat ik mijn spullen volgens mij in mijn zakken heb gedaan en maak het gebaar van handen in mijn zakken steken. Ik draag hetzelfde vest als de avond ervoor. Op het moment dat ik de handeling demonstreer en mijn handen in mijn zakken steek voel ik zowel headset als keycord.

Reacties

Populaire posts