OT Rotterdam: How to manage

Een theaterstuk over managers en management. Het klinkt niet echt sexy en aantrekkelijk. Want wie houdt er van managers behalve de managers zelf en hebben we managers nodig. De meeste mensen zullen denken van niet. Maar How to manage in de regie van Mirjam Koen en met het spel van Michaël Bloos is een heel ander verhaal. Na een korte geschiedenisles over leiderschap en management speelt Michaël Bloos de sterren van de hemel met een prachtige monoloog waarin alle moderne management-theorieën voorbij komen. Management by walkin around, zelfsturende en resultaatverantwoordelijke teams, het klinkt ons, mijn collega's en ik, bekend in de oren.

We zijn gedrieën bij de voorstelling aanwezig om te kijken of we die op de Erasmus Universiteit Rotterdam voor onze studenten kunnen en willen programmeren, een instituut waar heel wat managers en aankomend managers rondlopen. Maar deze voorstelling is niet alleen voor de studenten interessant maar ook voor de medewerkers en hun leidinggevenden.

Michaël Bloos zag ik twee jaar geleden in een andere voorstelling van Mirjam Koen, als inleider bij de opera La Voix Humaine van Jean Cocteau, en hij is een geweldig acteur. Hij wordt begeleid door een mooi geluidsdecor en de muziek van Eric Magnée. Met andere woorden: een aanrader voor theaterliefhebbers, voor managers en voor hun ondergeschikten.

Reacties

Populaire posts