Circus Treurdier: Spektakel X

Bij sommige voorstellingen kom je bij toeval terecht. Dat gold ook voor Spektakel X van Circus Treurdier. Een voorstelling op locatie in de buurt van Station Zuilen in Utrecht. Een gebouw met een oefenruimte voor bands, een opslagplaats en ook een lege ruimte waar de voorstelling werd gespeeld. Onze jongste dochter werkte er als vrijwilliger en omdat we graag weer eens iets met onze dochters wilden afspreken deden we dat daar, na eerst te hebben gegeten in het centrum van Utrecht.

De dames en heren van Circus Treurdier komen overduidelijk van de kleinkunstacademie, ze kunnen zingen, dansen, instrumenten bespelen, wat kunnen ze niet. Met al die kwaliteiten maken ze een cabareteske voorstelling over onder andere discriminatie, pedofilie en mediageilheid. Actuele onderwerpen, komisch gebracht en verwerkt in een absurd toneelstuk. Twee buren, een man met een puberdochter en een man met een lusteloos huwelijk, wonen naast elkaar. Ook komt er een wezen van een andere planeet, een eenhoorn neerdalen, waarop het meisje verliefd wordt.

Er is een orkestje, er is een sensatiejournalist, er zijn veel dubbelrollen en er is erg veel humor. Omdat het al weer lang geleden is dat ik deze voorstelling heb gezien (augustus), kan ik het wervelende verhaal niet meer navertellen, maar ik heb erg gelachen. Ik vond de interactie die werd aangekondigd een beetje tegenvallen, we mochten wat schreeuwen en wat fruit naar het decor werpen, en de titel wat misleidend, maar dat mocht de pret niet drukken. Circus Treurdier, een naam om te onthouden.

Reacties

Populaire posts