Simon Versnel: Verbaas me

De Rotterdamse Salon is een oud pand in Rotterdam Noord, aan de Rotte gelegen, waar van tijd tot tijd theatervoorstellingen te zien zijn. In mei speel ik er samen met Marjanne onze voorstelling 3 x Tsjechov. Om de ruimte in ogenschouw te nemen ga ik kijken naar de voorstelling van Simon Versnel, Verbaas me, een monoloog gebaseerd op het leven van de Russische choreograaf Diaghilev. Onder andere over zijn liefde voor de danser Nyjinski en voor de stad Venetië. Een uur lang onderhoudt hij ons met verhalen over het Rusland waarin hij opgroeide, over de balletten die hij maakte zoals Le Sacre du Printemps, een schandaal in Parijs bij de eerste opvoering maar een ballet dat hem later wereldberoemd maakte. Niet dat hij er rijk van werd. Nooit was er geld, altijd moest er worden gebedeld om geld voor een volgende voorstelling.

In de kleine ruimte, een grote huiskamer eigenlijk, vertelt hij een verhaal dat geen moment verveelt. Een tragische geschiedenis over een verloren liefde. De liefde van de choreograaf voor zijn sterdanser die er plotseling mee stopt. 'En nu is het kleine paardje moe.'

Ontroerende voorstelling, knap samengesteld uit de herinneringen van de hoofdpersoon die ongetwijfeld ergens te boek zijn gesteld, mooi vertolkt door Simon Versnel.

Reacties

Populaire posts