Nancy: Place StanislasNancy op maandag en dinsdag is niet echt opwindend. Een mooie stad met een prachtig park, waar we 's avonds een grote groep mensen gezellig samen zien jiven, maar verder lijkt er niet echt veel te beleven. Het museum voor schone kunsten blijkt op dinsdag dicht, dus ook dat moeten we missen.

Gelukkig is er iedere avond een klank en lichtspel op Place Stanislas, het centrale plein. Vooral als het gebouw zelf wordt opgenomen en gebruikt in de beelden is het erg mooi. De muziek is elektronisch en vind ik meer muzikaal behang, Equinoxe-achtig, de stijl van Jean-Michel Jarre die met dit soort muziek een wereldhit scoorde maar die voor mij thuishoort in het rijtje Elektronika's en Vangelis. Dat neemt niet weg dat we die avond erg genieten op het plein.

Ook eten we heel bijzonder in La Bouche a l'Oreille, La ciusine au fromage, alles kaas, room en spek. In het restaurant hangt een zeer zware kaaslucht. Maar het decor is erg goed aangekleed met allerlei kaasetiketten en overal snuisterijen en kastjes. Veel jonge mensen eten er, die er niet uitzien alsof ze hun hele jonge leven veel vet hebben gegeten. Integendeel, het merendeel is slank. De bediening is erg vriendelijk en bezorgt ons een grote schaal met allerlei kaasgerechten, quiche, cocotte, en sla en spek. Erg lekker maar ook heel machtig.

Iedere avond moeten we erg klimmen met de fietsen om ons hotel Cerise te bereiken en op de laatste avond verdwalen we ook nog eens. De stad in is makkelijk, terugkomen is een ander verhaal.

Reacties

Populaire posts