Jeff Lindsay: Darkly dreaming Dexter

Darkly dreaming Dexter is de novelle waarop de populaire televisieserie Dexter is gebaseerd. Een serie over een seriemoordenaar die enkel slechte mensen vermoord, ondertussen als bloedanalist werkend voor de politie van Miami. Iedere keer als ik naar de serie keek verscheen tijdens de leader de tekst "Based on the novel Darkly dreaming Dexter" waardoor ik zo langzamerhand benieuwd werd naar dat originele verhaal.

Na lezing blijkt dat het boek in grote lijnen overeenkomt met de serie. Dexter is een enigszins autistische,getroubleerde persoonlijkheid die moet moorden. Door zijn adoptievader is dat gebrek snel onderkend en hij heeft een oplossing bedacht voor Dexter. Hij moet slechte mensen vermoorden die niet door het gerecht gestraft kunnen worden. Zo kan hij zijn slechte neiging ten goede gebruiken.

Alle belangrijke personages die een hoofdrol spelen in de serie, komen in het boek ook voor. een verschil is dat één van die hoofdpersonen in dit boek om het leven komt. De scenarioschrijvers van de serie zullen gedacht hebben dat het jammer was om die te moeten missen.

Het is een spannend boek, een echte thriller met goede plotwendingen. Dexter denkt dat hij in zijn dromen wel eens onschuldige hoertjes vermoord zou kunnen hebben. Tegelijkertijd probeert hij zijn zus Deb aan promotie te helpen door haar aan clues te helpen. Daarmee werkt hij zichzelf in de nesten en komt hij achter een onverwacht geheim over zichzelf.

Niet het soort boeken dat ik vaak lees, maar voor tussendoor en voor de ontspanning zeker niet slecht. Je leest het in één ruk uit.

Reacties

Populaire posts