Schuilkelder # 05

Het is vanavond een matte avond bij Narisk. Is het de overgang van zomer- naar wintertijd die iedereen lamlegt of is het iets anders? Iedereen is moe, heeft eigenlijk geen zin, maar doet zijn best. Toch zie ik mooie momenten. De karakters kristalliseren zich tijdens mijn oefeningen langzaam uit.
Ik doe een oefening met leiderschap. Telkens opnieuw probeert één van de vier (Mimi is er niet) de leiding te pakken over drie onwillige medeschuilers. Dat lukt in geen van de gevallen maar maakt toch veel duidelijk over de personages. Daarna probeert iedereen juist zo inschikkelijk en vriendelijk mogelijk te zijn ten opzichte van de ander. Dit levert meer op en is logischer gezien de situatie.
Tenslotte doen we een scène waarbij Media en Slobo met elkaar willen vrijen en gehinderd worden door de aanwezigheid van Teun en Vender. Een pijnlijke situatie die ik heb gepikt uit Huis Clos van Sartre.
We spreken nog wat na, denken over titels, Aardvarkens vind ik zelf een mooie titel, hoe meer ik er over nadenk. Ik weet al niet meer wie die titel bedacht.

Reacties

Populaire posts