NT Gent: Platform

NT Gent herneemt de succesvolle voorstelling Platform. Ik twijfel of ik zal gaan, maar ga uiteindelijk toch naar aanleiding van een telefoongesprek met De Trompettist. Hij belt me over een filmpje van Het Gebroken Oor en ik vraag hem of hij 's avonds iets te doen heeft. Dat is niet het geval dus gaan we samen. Ik heb van de caissière gehoord dat ik slechte plaatsen heb. Achteraan op het eerste balkon. Dat blijkt inderdaad het geval. Op de allerachterste rij, rij zes. Samen met nog drie anderen. Een man alleen en een stel, een prachtige negerin en haar vriend. Tussen de eerste twee rijen van het balkon en onze rij is het nagenoeg leeg. Ook in de zaal zijn nog lege plekken.

Als het donker is sneaken we alle vijf naar beneden en naar voren. De Trompettist en ik lopen de zaal uit, de trap af. Beneden in de foyer staan de koffiedames de koffiekopjes op te ruimen en waarschuwen ons dat de voorstelling al begonnen is en dat we niet meer naar binnen kunnen. We lopen snel door en openen de deur naar de zaal. Daar staan we in het donker. Rechts achter de tribune. We vragen ons af hoe we nu moeten lopen maar ik loop voorop langs de tribune. We komen onderaan de tribune aan, vlakbij het podium. Op rij zes, opnieuw rij zes, zijn aan onze kant nog enkele plaatsen vrij. Stilletjes sluipen we naar boven terwijl een van de spelers, een man in onderbroek, onze richting uitkijkt. We schuiven de rij in, ik excuseer me bij de vrouw naast me en we zien een prachtige, geweldige en heel erg indrukwekkende voorstelling.

Over seks, over dood, over de moderne maatschappij. Over deze spraakmakende voorstelling is veel te lezen op het internet, klik daarvoor op deze link

Foto: Steven van Watermeulen en Els Dottermans als Michel en Valérie.

Reacties

Populaire posts