De Roovers: Joe's Ark

Een vader zit in zijn dierenwinkel. Boven op haar kamer ligt zijn dochter op sterven. Een man klopt aan. John. Hij is verliefd op de dochter. Als hij binnenkomt hoopt de dochter dat het Bob is. Het publiek denkt dat Bob de man is waarop ze verliefd is, maar het is haar broer die ooit door de vader de deur is uitgegooid. Omdat hij niet meer in God gelooft. Bob werkt nu samen met Sally als standupcomedian. Lucy, de dochter, wil haar broer graag nog eenmaal zien voordat ze sterft.

De voorstelling Joe's Ark is gebaseerd op een televisiescenario van Dennis Potter, het meest bekend van The Singing Detective, en wordt gespeeld door vier spelers van het Vlaamse gezelschap De Roovers. Er zijn prachtige beelden zoals de geprojecteerde vissen op het achterdoek, de schaduw van de vader die plotseling begint te dansen en de regen die naar beneden valt alsof een nieuwe zondvloed de aarde teistert.

Ik had De Roovers nooit eerder gezien maar heb genoten van deze kleine voorstelling met een simpel en dramatisch verhaal. Vooral van Carly Wijs die de rollen van de dominee en Sally vertolkte, heb ik genoten. Zij was de enige actrice in dit stuk die ik kende (van vroeger, van Caroussel) en lang niet had gezien.

The Singing Detective kwam ook nog even voorbij in de gestalte van twee liedjes die in die serie werden gebruikt, Cruising down the river en Into each life some rain must fall. Het laatstgenoemde lied werd door alle vier spelers samen geplaybackt in de stromende regen.

Reacties

Populaire posts