Tweede vrijdag

Op de tweede vrijdag komt de voorstelling van Hotel du Libre van Arto Post Laboro moeizaam op gang. De eerste scène tussen de twee mannen, Pinglet en Paillardin, loopt niet, teksten worden verwisseld en uit verlegenheid herhaald. Ook de volgende scènes, o.a. tussen Victoire en Maxime, hebben nog niet de schwung die ze moeten hebben. Pas met de opkomst van mevrouw Mathieu begint de voorstelling echt te lopen. Langzamerhand loopt de speelsnelheid op, zakt soms nog even in, maar de spokenscène is erg goed, de meisjes zijn pittig, trekken elkaar nogal hardhandig aan de haren, en we komen bij de pauze.
Na de pauze blijft de vaart er gelukkig in zitten en ze spelen het beste derde bedrijf tot nu toe. Ik heb nog een kleine wijziging gemaakt in de laatste opkomst van Maxime, die ik ook een verbetering vind.
Maar al met al gaat het steeds beter en beter. Er wordt losser gespeeld, nu oppassen dat ze niet gaan schmieren, niet gaan vertragen. Het kan nog sneller. Nog vier voorstellingen te gaan!
De volgende opvoering vindt plaats op zaterdag 18 november om 20.15 uur in het Artotheater, Klooster 5 in Schoonhoven. Toegang € 8,50. Daarna op vrijdag 24 november. Meer voorstellingen in datzelfde weekend. Voor meer informatie zie de website van het Artotheater

Reacties

Populaire posts