Eten

Vorig jaar reed ik op 13 september op de fiets naar Delft om te gaan eten bij de drummer van Het Gebroken Oor. Zoals toen te lezen was zat de drummer een pizza uit een doos te eten en rekende hij absoluut niet op de komst van de vijf leden van zijn band.
Maar dit keer is er een inhaaloefening en het eten subliem. De drummer heeft een kennis uit het dichterscircuit van zijn ex-vriendin bereid gevonden voor ons te koken. Niet omdat het zo'n aardige man is maar omdat hij het zo goed kan. (Niet dat het eerste niet het geval is.) Het is heerlijk. In één woord geweldig! Eerst krijgen we een courgettesoep met oesterzwammen, dan zeeduivel op een bedje van aardappelpuree met pancetta en eromheen een paprikasaus. Tenslotte flensjes met mangosaus en stukjes verse mango. Onze kok, Teun, is in het wit gekleed en steekt mooi af bij de drummer die geheel in het zwart gekleed gaat.
Tijdens het eten gaan er aardig wat flessen wijn doorheen met als gevolg dat ik de volgende ochtend met een kater opsta en 's middags drie-en-een-half uur bij moet slapen. Want 's avonds moet ik nog naar het theater waarover later meer.

Reacties

Populaire posts