Blankenberge # 07

PERSBERICHT

KRT speelt “Blankenberge”

Blankenberge: Een zwarte komedie vol wensdromen, vooroordelen en lage lusten. Kortom het leven in een notendop, de mens in al zijn zwakheden. Ontroerend, ontluisterend, maar met veel humor. Een stuk dat uw ziel zal kietelen.

Een strandtent in Blankenberge, een badplaats aan het einde van van het seizoen, gelegen in de zilte zeelucht van de Belgische kust. Alle opgekropte frustraties van de hele afgelopen zomer komen op de laatste avond tot explosie. Als de regen geen verkoeling brengt raken de gemoederen oververhit tijdens de laatste drukkend hete dagen van het badseizoen. Cynisme en desillusie botsen op idealisme en hoop. Het verlangen naar seks leidt tot seksueel geweld, het tot dan toe verholen racisme wordt zichtbaar.
Mevrouw Verplancke leidt haar brasserie de “Blankenberge” met strakke hand. Dit op zijn retour zijnde etablissement wordt met strakke hand gerund door eigenaresse en haar zoon Kurt Deze gedoodverfde opvolger zou liever een dancing maken van de op sterven na dode brasserie. Kurt heeft een oogje het jonge serveerstertje Brigitje, die echter weer valt voor Phillippe. Mevrouw Verplancke zou haar graag als schoondochter zien, anderen hebben minder edele voornemens. Armand de wijkagent probeert zich in de zaak naar binnen te likken, de homoseksuele kok heeft zijn amoureuze avontuurtjes en verder is het ook nog eens bloedverziekend heet zo aan het eind van de zomer. Iedereen danst zowel de dans van verlangen als die van de gemiste kansen. Iedereen doet het met iedereen en iedereen verlangt naar Brigitje, de jongste serveerster, de nieuweling.
Dat het uiteindelijk zo uit de hand zou lopen, tja dat had toch niemand verwacht...

Onder regie van Fedde Spoel speelt het KRT toneelstuk Blankenberge van de Belgische schrijver Tom Lanoye. De voorstelling wordt gespeeld op 27, 28 en 29 april in theater ‘t Kapelletje aan de Van der Sluysstraat 176 te Rotterdam. Voor het reserveren van kaarten kunt u bellen naar 010-4667778. De entree is € 5. Aanvangstijd is om 20.30 uur.

Reacties

Populaire posts