Plaatjes draaien

Vandaag draai ik plaatjes. Ouderwetse zwarte schijven van vinyl. Een zondag thuis en dwalen door de platencollectie.

1.
O Samba, een collectie Braziliaanse popmuziek samengesteld door David Byrne. Niet zo goed als de eerste collectie met als titel Beleze Tropical, maar veel vrolijke dansmuziek.
2.
The Originals, een dubbelelpee met een collectie soulnummers op de plaat verschenen naar aanleiding van het succes van I Heard It Through The Grapevine dat diende als achtergrondmuziek bij een Levis-commercial. Opnieuw dansmuziek, maar Noord-Amerika danst beduidend anders dan Zuid-Amerika.
3.
Het eerste pianoconcert van Tschaikowsky in bes gespeeld door Martha Argerich. Romantische muziek die ik draai naar aanleiding van de gisteravond bewonderde voorstelling van het Hofpleintheater, een dansvoorstelling op de muziek van Het Zwanenmeer.
4.
Almost Blue, de enige echte countryplaat van Elvis Costello, opgenomen in Nashville. Een tranendal is het in het hart van het land. "Ain't no love in the heart of the city" klonk het op The Originals, maar op het platteland is het geen haar beter.
5.
Unanswerable Lust, duistere newwave-achtige popmuziek van het duo Devoto-Noko, opererend onder de naam Luxuria.
6.
En tenslotte de filmmuziek van Peer Raben van Querelle, de laatste film van Rainer Werner Fassbinder, met een paar prachtige liedjes met gebroken stem gezongen door Jeanne Moreau, Each Man Kills The Thing He Loves, op tekst van Oscar Wilde.

Reacties

Populaire posts