Sarah Moeremans: Alleen in je wereld

Een gekke voorstelling. Dat is het. Alleen in je wereld gaat over sociale codes. Drie mannen en een vrouw draaien om elkaar heen. Op zoek naar liefde. Op zoek naar aandacht. Eigenlijk zoals ieder normaal mens, maar in deze voorstelling is niets normaal. De liedjes niet, want het is een muzikale tragikomedie, en de personen niet. Niels is veel te klein, Michael doet net iets te cool, Bibi is net iets te sexy en haar broer is homo maar heeft als beste vriend een leguaan.

Er is veel te lachen en toch is het dramatisch wat er hier gebeurt. Geen van de vier vindt wat-ie zoekt. Mooi is het verschil in speelstijlen. Knap wordt er geswitcht van de ene speelstijl naar de andere. Soms wordt er zelfs zeer abrupt van het ene in het andere overgegaan. Hangt Bibi op het ene moment huilend bovenop een grote trap tijdens een spel, het volgende moment lijkt het of er niets is gebeurd en neemt ze zelf het heft in handen als Bibi Rocks, een streng manwijf dat elke man er onder krijgt.

Ik had nog nooit van Sarah Moeremans gehoord, maar dit is een bijzondere voorstelling. Nog tot en met 20 december 2008 te zien in de Rotterdamse Schouwburg.

Reacties

Populaire posts