Rotheater: Het Misverstandt

Ik heb geen flauw idee wat Het Misverstandt is uit de titel van dit nieuwe stuk van Peer Wittenbols en waar dit stuk over gaat, gespeeld door het Rotheater in een regie van John Buisman. Waar zitten we eigenlijk naar te kijken? Naar vier door elkaar of achter elkaar gemonteerde verhalen. Het eerste verhaal gaat over God. Hij is klaar met de schepping en wil graag uitrusten maar zijn schepping is niet klaar met God en wil van alles van hem weten, met name over wat er na de dood met je gebeurt. Het tweede verhaal gaat over de Flying Devils,een ontroerend circusverhaal over een trapezefamilie, een vader, zijn zoon en hun schoonzus/tante, na de dood van de vrouw/moeder. Het derde verhaal gaat over een buikspreker met buikpijn en zijn pop. Het vierde verhaal is eigenlijk geen verhaal en beslaat het gehele bedrijf na de pauze. Dat deel is een kameropera over Soep van de Dag. Een opera waarin niets gebeurt. Eén langgerekte grap over het verschijnsel Soep van de dag.

Maar genoten heb ik wel. Van de ontroerende momenten, van de teksten van Wittenbols, van de flauwe grappen en van het spel van de acteurs, en van het orkest o.l.v. Keimpe de Jong. Vooral van René van 't Hof, maar ook van Jack Wouterse en Annet Malherbe.

Onwillekeurig dacht ik aan het einde: waar heb ik nu naar zitten kijken en welk gedeelte was nu beter? Vooral omdat het gedeelte voor de pauze niets te maken leek te hebben met het gedeelte voor de pauze. En omdat het gedeelte voor de pauze het gedeelte was van de lach en de traan en het gedeelte na de pauze het gedeelte was van de onzinnige lach. Van de Monty Python-achtige absurditeit. Maar de twee delen zijn niet te vergelijken.

Al met al een heerlijke avond uit.

Reacties

Anoniem zei…
wat een onzin zeg, als je twijfelt: NIET doen
wij zijn er weg gegaan, met VIJF UNANIEME STEMMEN ! ! !
grappigheid is ver te zoeken, dat willemijn zo diep gezakt kan zijn... het gedeelte voor de pauze was dieptriest, daarom zijn we weggegaan. van na de pauze hebben we filmpjes opgezocht en dat is nog stommer.. ik weet niet wie dit bedacht heeft, maar hij/zij is echt duidelijk dronken geweest en heeft dit in een kwartiertje opgeschreven. een echte aanfluiting voor elke leeftijd.
Anoniem zei…
hallo, ik ben de schrijver van de laatst ingezonden anonieme comment en vindt dat als u een eerlijk forum wilt houden u hem gewoon moet plaatsen. dat is wel zo eerlijk tegenover de mensen. ik wil alleen dat er eerlijk over geoordeeld wordt en ik vetrouw er ook op dat de comment geplaatst zal worden.
mvg
wim dunnewold

PS: dit bericht AUB niet plaatsen

Populaire posts