Rode loper

Eén van de hoogtepunten op een avond vol met hoogtepunten is de rode loper. Na de eerste set van Het Gebroken Oor tijdens het jubileum van 25 jaar + 1 worden we ontvoerd in een veel te kleine auto door een chauffeur die zich 'der Rudi' noemt. Hij heeft iets weg van een foute Rudi Carrell met spiegelende zonnebril. Door drie verklede dames, An, El en Ger, onze fanclub beweren ze, is ons een limousine beloofd, maar de witte limousine die tegenover Café Schoonewil staat. blijkt niet voor ons bestemd.

Wij worden door Rudi in een autootje gepropt, Huib, de drummer, zit half op mijn linkerdij en half op de handrem en de drie andere leden van Het Oor zitten achterin op elkaar geperst. We rijden de Soetendaelse weg af totdat Rudi vindt dat we ver genoeg weg zijn en keert hij om. Ook dat gaat niet zonder moeilijkheden. Hij kan in eerste instantie de achteruit niet vinden en licht zichzelf bij met behulp van zijn mobieltje om de cijfers op het versnellingspookje te lezen. Het pookje dat half verscholen gaat onder het linkerbeen van de drummer. Dan rijden we terug naar waar we vandaan kwamen.

Als we er bijna zijn wordt de parkeerplaats die we zojuist hebben verlaten bezet door een andere auto. Rudi wil een andere parkeerplaats nemen maar midden op de weg staat Ger, een dame met een blonde pruik van ongetwijfeld nep krulhaar, te wenken dat Rudi door moet rijden. We rijden door, maken een bocht naar links en belanden op een rode loper. Rondom staat ons publiek klaar om ons te ontvangen, toe te juichen en handtekeningen te vragen. Zo komen we binnen, klaar om onze tweede set te spelen.

Het is een gedenkwaardige avond, ons jubileum. Ging het vorig jaar mis om ons 25-jarig jubileum te organiseren, dit keer maken we de schade meer dan goed. Na afloop zegt Ernst, de toetsenist, dat dit één van onze allerbeste optredens aller tijden was en ik ben het hartgrondig met hem eens. Niet alleen spelen we zelf erg goed, het geluid is ook erg goed en we hebben ook veel te danken aan de vele gasten die we hebben uitgenodigd om één of meer nummers mee te spelen. Op de foto The Suzannes.

Reacties

Populaire posts