Oostpool: Thuis ben je nooit alleen

Thuis ben je nooit alleen van theatergroep Oostpool is een echte Paradevoorstelling in de goede zin van het woord. In de rij terwijl we staan te wachten worden we al opgewarmd door de enige vrouwelijke speler en eenmaal binnen worden we nogmaals in de stemming gebracht door een man in schort met bezem op de klanken van Een eigen huis van René Froger. Zelf hoopt hij ook ooit acteur te worden, bekent hij ons, maar nu mag hij alleen nog maar de changementen verzorgen.

De voorstelling bestaat uit drie korte scènes steeds gespeeld door dezelfde twee acteurs, Tina de Bruin en Rick Paul van Mulligen. De laatste geniet vooral bekendheid als de homoseksuele vriend van Eva in de serie Adam e.v.a. die onlangs op televisie te zien was. De teksten zijn van Rik van den Bos, Marcel Osterop en Hannah van Wieringen.

We zien drie stellen: het eerste paar is een ouder echtpaar waarvan de vrouw op de leeftijd van 72 besluit een kind te willen, het tweede paar is een stel binnenhuisarchitecten waarvan de vrouw ontdekt heeft dat hun leven totaal leeg is, het laatste stel is een stel pubers dat fantaseert over de toekomst, een toekomst vol dood en verderf. Het zijn alle drie rake schetsen, cabaretesk en vol clichés, maar vooral het overtuigende spel maakt het helemaal af. Drie paren die er totaal verschillend uitzien en totaal verschillend op elkaar reageren. Hardop gelachen werd er volop in de overvolle tent, precies wat je wilt als je een avondje Parade doet. (Iets wat ik erg lang niet had gedaan.)


Foto: Annaleen Louwes

Reacties

Populaire posts