In de keuken

's Ochtends staat het espressoapparaat niet stil en kost het veel tijd om alle melk op te stomen want niemand wil espresso, iedereen kiest capuccino. Dan komt de borrel, vervolgens de broodjes, dan de thee en tenslotte het avondeten dat de dag tevoren al is voorbereid.
Ik heb pangafilets klaargemaakt met een Thaise groene curry (illustratie), maar die is nogal scherp uitgevallen en ik ben bang dat de kinderen dat niet lusten, dus voor hen is saté met bijbehorende saus. De vis heb ik twee keer onder koud water afgespoeld om het al te pittige effect te verwijderen en daarna heb ik een nieuwe mierzoete tomatensaus met gember gemaakt. Daardoor lijkt het gerecht niet meer op de illustratie uit het kookboek. Maar het werkt en iedereen vindt het erg lekker. Ook bak ik garnalen, leg de saté onder de grill en laat de jongere zus een salade klaarmaken. De oudste dochter dekt de tafel. Met het eten zijn we met vijftien personen. Maar er is genoeg, alleen een dessert ben ik vergeten. Dat wordt opgelost met een stukje Denise-taart, een roze aardbeienkwarktaart die vooral bij de kinderen goed in de smaak valt, alhoewel bij mezelf de notentaart die ze ook heeft gemaakt favoriet is.
Al met al een geslaagde verjaardag en omdat je een vrouw niet naar haar leeftijd mag vragen zeg ik niet hoe oud ze geworden is.
Reacties