ATFR 2014 #1: Contact

Voor het Amateur Theater Festival Rotterdam, de vijfde editie alweer en de tweede in de Gouvernestraat, maak ik een short. Dat is een heel kort stuk van maximaal vijf minuten. Twee weken geleden sloot ik me op met twee vrouwen in een schoollokaal tegenover ons woonhuis en ging aan de slag. Vier uur hadden we om een kort stuk te maken. Het thema dat ik van te voren had bedacht was contact. Twee vrouwen zijn in een verder niet omschreven ruimte en zoeken contact. Ik had wat muziek bij me en tussendoor rende ik even naar huis om een paar maskers te halen omdat we een scène hadden gemaakt waarbij ik maskers wilde gebruiken. In de vier uur maakten we een absurd bewegingsstuk zonder woorden dat vrijdagavond werd opgevoerd in zaal 4 van de Gouvernestraat, tezamen met drie andere shorts van de theatergroepen Naakt, De Onderneming en VZOD & Walter S.

Gelukkig hebben we nog even tijd om het stuk drie keer door te nemen voorafgaand aan het eten. Daardoor hebben we de gelegenheid om het stukje goed in de ruimte te zetten, licht en geluid te testen en de laatste puntjes op de i te zetten.

Dan spelen we 's avonds voor een publiek van een man of 15-20. De reacties zijn erg goed en ik vind dat de spelers zoals vaak het geval is, voor publiek intenser spelen dan tijdens de repetities. Het is een vreemd stuk met twee vrouwen die om elkaar heen draaien, dansen, eindigend in een slow motion geweldsexplosie. Ik ben tevreden. 's Nachts in bed bedenk ik me dat het goed zou zijn de voorstelling nog eens uit te werken, aan te scherpen, misschien wat uit te breiden.

Reacties

Populaire posts