Dichters

Er zijn T-shirts voor mannen en voor vrouwen. Beide T-shirts zijn knalroze. Een gedurfde keuze van Poetry International. Op de mannenversie staat: "Tot nu toe deed ik al mijn eigen stunts" en die tekst is van Alfred Schaffer. Op de vrouwelijke versie staat "Je bent zelf een helende eigenschap" van Julian Brolaski. Beide dichters verschijnen één voor één bij onze stand met boeken en andere artikelen van Poetry, zoals buttons, spiegeltjes, tassen en natuurlijk de roze T-shirts.

De eerste dichter wil zijn exemplaar ruilen voor een vrouwelijke versie van het shirt met zijn tekst. Voor zijn vriendin. Zelf gaat hij geen shirt dragen met een tekst van hemzelf, zegt hij. Liever geeft hij er eentje aan zijn haar. Of wil hij stiekem geen roze T-shirt aan? Hij ziet er stoer en mannelijk uit. Maar we moeten hem teleurstellen, want een vrouwelijke versie van het shirt bestaat niet. Hij neemt genoegen met de kleinste maat.

De tweede dichter komt met een T-shirtbon. Daarvoor wil hij graag een mannelijk exemplaar met zijn tekst. Voor zichzelf. Om te dragen. Maar die is er niet. Hij moet het doen met een vrouwelijk shirt in de grootste maat verkrijgbaar. Deze dichter ziet er vrouwelijk uit, tenger, met lang sluik haar tot op de schouders.

Reacties

Populaire posts