Battle of the Bands: Three/Third XL en The Brazilian Wax Effect op weg naar de finale

Om acht uur het Erasmus Paviljoen nog maar half gevuld. Niet echt druk. De eerste band is net klaar met de soundcheck en klaar om op te treden. Ard van Kooten , de gastheer van deze avond introduceert de jury en de eerste band van de avond, Mainline 55. Vier jonge jongens die muziek spelen uit een tijd ver voor hun geboorte . Fifties muziek gespeeld door studenten geboren in de jaren negentig. Muziek van Johnny Cash , Elvis Presley en Hank Williams. Ik had ze een keer gezien toen ze net waren begonnen en ze zijn behoorlijk gegroeid. Ze rocken er lekker op los. 

Meer mensen lopen binnen en de menigte groeit aan tot ongeveer honderd. Three/Third XL is de tweede band. Ze spelen veel soul en funk, onder andere Aretha Franklin en The Pointer Sisters. Drie zangeressen, alle drie zussen . De eerste letters van hun voornamen spellen ABC, Arianne , Bernice en Céline . Met een zeskoppige band vullen ze bijna het volledige podium. De technici hebben wat moeite om de stemmen boven de muziek uit te krijgen, maar desondanks lukt het hun om een geïnspireerde prestatie te leveren.

Angie and the Billie Jeans komt uit Utrecht, van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Twee zangeressen, blond en bruin, een mannelijke zanger/gitarist plus een band die net een beetje kleiner is dan de vorige. Zoals de naam van de band al doet vermoeden spelen ze een mix tussen rock en soul. Ze hebben een piepklein groepje fans meegenomen uit Utrecht, maar het publiek is aardig voor alle bands. Ze juichen en applaudisseren voor iedereen en geven daardoor elke band een goede reden om een uitstekende prestatie te leveren.

Het is donderdag de 27 september in het Erasmus Paviljoen. Op deze eerste avond van de Battle of the Bands ben ik de stagemanager. Om zeker te zijn dat de bands niet te lang spelen moet ik ze indien nodig van het podium schoppen. Het is een gemakkelijke taak , omdat de meeste bands een set spelen van precies gelijke lengte als de tijd die hen is toebedeeld. Alleen de vierde band, met de prikkelende naam The Brazilian Wax Effect, heeft een lijst met nummers die veel te lang voor slechts een half uur. Na drie nummers zijn ze halverwege en hebben ze nog zes te gaan. Maar na een korte waarschuwing van mij eindigen ze hun set binnen de tijd met een punky vertolking van Twist and Shout. Ze begonnen met Hey Mickey van Tony Basil en met dat nummer zetten ze de toon voor hun optreden. Vijf brutale meisjes in zwarte korte jurkjes met kleurrijke panties in vijf verschillende kleuren. Ik hou van hen en vind het jammer dat ik ze moet stoppen .

Last but not least speelt de band van studentenvereniging Laurentius, The Mad Show. Ze spelen een verrassende mix van medleys. Overschakelend van Nederlands naar Engels en weer terug , van oud naar nieuw en van pop tot funk. Ze moeten het jammer genoeg doen zonder hun bassist en daarom speelt de keyboard speler ook de baslijnen. Dat lijkt het plezier voor beide zangers, mannelijk en vrouwelijk, niet te bederven. Lastiger is het dat ze hun fans niet hebben meegebracht vanwege een "disputenavond " in sociëteit Laurentius. Als alle leden van de studentenvereniging aanwezig waren geweest hadden ze gemakkelijk de publieksprijs kunnen hebben.

Maar zoals bovengenoemd is er ook een jury, bestaande uit Daisy Cools, Mark Snijders en Eugene Lont. Alle drie alumni van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij hebben de moeilijke taak te beoordelen wie er naar de finale gaan op 31 oktober. Maar het publiek heeft ook een stem. Aan het eind van de avond, als The Mad Show hun laatste nummer hebben gespeeld, worden de winnaars bekend gemaakt door Eugene. Three/Third XL is favoriet van de jury. Het publiek kiest voor de punkmeisjes van The Brazilian Wax Effect.

De volgende editie is aanstaande donderdag in het Erasmus Paviljoen: Meer informatie

Battle of the bands
Donderdag 27 september, Erasmus Paviljoen 
Met : Mainline 55, Three Third XL, Angie en de Billie Jeans, Brazilian Wax Effect, The Mad Show
Organisatie: Erasmus School of Economics, Xplo Music & Events en SG Erasmus.

Reacties

Populaire posts