Chalon-dans-la-Rue: Het gaat van start


Dan begint de grote uitzoekerij. Wat willen we zien? Waar moeten we wezen? Gelukkig is er een app (een appli in het Frans) waarin we kunnen zoeken. Maar waar te beginnen? Er is net als vorig jaar teveel. We starten op de Square Chabbas, een mooi klein parkje met bomen en een paar standbeelden en, handig, een openbaar toilet. Vorig jaar zagen we hier twee prachtige voorstellingen, wie weet hebben we dit jaar weer geluk.

Mika Kaski et Pierre Déaux: Le Grain
Ik haal op goed geluk vier kaartjes voor Le Grain. We gaan binnen in iets wat op een tent lijkt maar dat bij binnenkomst niet is. Het is meer een soort rond windscherm, de bovenkant van deze zogenaamde tent is open en boven ons hoofd hangen de takken van een eikenboom.
De beide mannen met pruiken zijn knappe acrobaten en iets minder knappe muzikanten. De meest tengere van de twee maakt wel heel knap een fluitje van een rietje met behulp van de gloeiende punt van een sigaret. De ander maakt indruk door op zijn hoofd te gaan staan en met zijn voeten een lucifer aan te steken. De voorstelling zit zo vol goede ideeën maar duurt helaas te lang. In het begin is dat grappig als ze een onverstaanbaar lied zingen dat eindeloos doorgaat, maar een aantal onderdelen had makkelijk ingekort kunnen worden en een aantal herhalingen had achterwege kunnen blijven. Een deel van het publiek wacht het einde niet af en vertrekt. Jammer.


Reacties

Populaire posts