Laatste repetitie Tatio: Il Stupendo

Op maandagavond leid ik de laatste repetitie van Tatio voor de klucht Il Stupendo die vrijdagavond aanstaande voor het eerst wordt gespeeld in LCC Zevenkamp. Het is een rommelige doorloop die wordt gespeeld. Vooral Peter is regelmatig zijn teksten kwijt, maar over het algemeen is niemand echt scherp. Eigenlijk ging het vorige week beter, maar ik moet vertrouwen hebben dat er vrijdag goed gespeeld gaat worden. Dan is het eindelijk echt en daar zijn de spelers aan toe. Er kan nog aan doorgerepeteerd worden, er kunnen nog steeds punten op de i gezet worden maar uiteindelijk komt het er op aan dat er publiek bij moet komen om te zien hoe het echt gaat. Vrijdag is het zover. Spannend. Als altijd.

Ik ben benieuwd. Ik vind het een erg grappige klucht met kolderieke situaties. Het gaat over het operagezelschap van Cleveland dat zijn tienjarig bestaan viert met een gastoptreden van de beroemde Italiaanse tenor Tito Merelli met de bijnaam Il Stupendo. Hij mag niet in aanraking komen met drank en vrouwen. Tot overmaat van ramp gebeurt dat wel en hij overlijdt. Wat nu?

Op de foto's: het decor wordt gebouwd. Veel deuren zoals het een echte klucht betaamt.


Il Stupendo is te zien op 8 en 10 april in LCC Zevenkamp, op 17 april in LCC De Larenkamp en op 15 mei (onder voorbehoud) op het Delft Fringe Festival.

Reacties

Populaire posts