Try-outs op Delft Fringe


Op het festival Delft Fringe spelen we twee try-outs in de wonderschone tuin van architectenbureau Mecanoo. Dit is de vuurproef, kijken of alles werkt, met de draadloze koptelefoons voor het publiek, de zendermicrofoons van de spelers. We zijn om tien uur aanwezig en technicus Daniel Stam verbindt alle snoertjes en na korte tijd hebben we geluid in onze koptelefoons. De spelers hebben de kostuums die Gerda Brinkman voor hen heeft gemaakt, aan.

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk of de voorstelling overkomt bij het publiek. 's Middags doen we een generale repetitie in aanwezigheid van Kees Deenik die foto's maakt en Marijke Stegen die ons dramaturgische adviezen heeft gegeven. Overgoten door zonneschijn spelen Tessa Naber en Bart van Ree voor de eerste keer voor publiek, met microfoons. Halverwege gaat er even iets mis als de microfoon van Bart het niet meer doet, maar dat is snel verholpen. Ook 's avonds gaat er nog een keer iets mis, ongeveer op hetzelfde punt, maar hier leren we van.

Bij de tweede voorstelling op donderdagavond maak ik zelf een blunder, omdat ik vergeten ben mijn eigen koptelefoon aan te zetten. Ik denk dat niemand iets hoort, net als ik, maar dat blijkt niet het geval en Tessa moet opnieuw starten.

Maar het publiek is over het algemeen enthousiast, vooral over het feit dat je wordt ondergedompeld in het verhaal. Tijdens de generale en de twee try-outs weet Daniel het geluidsdecor ook elke keer effectiever in te zetten. Er zijn natuurlijk nog punten van verbetering, ook in het acteren, tempo, ritme, hier en daar in de bewegingen, maar in de komende week hebben we nog twee dagen om te repeteren. Daarna moet de voorstelling bij de première in Rotterdam er helemaal staan.

Foto copyright: Kees Deenik

Reacties

Populaire posts