Generale repetitie op de Tuin op de Pier

Op woensdagavond doen we een generale repetitie op De Tuin op de Pier. Eerst hebben we een vergadering met de vrijwilligers van de tuin. Vijf enthousiaste mannen en vrouwen die ons willen helpen alles rondom de voorstelling te faciliteren. Publieksbegeleiding, de kassa, het uitdelen van de koptelefoons, techniek. Dan blijkt dat het aggregaat van de tuin niet al te betrouwbaar is en nog wel eens uit wil vallen. Daar moet snel iets op worden verzonnen. Snel lopen we naar het restaurant Wijn of Water of we daar geen stroom kunnen gaan halen. Dat is in vijf minuten geregeld. We bellen met WG Theatertechniek of die 200 m elektriciteitskabel hebben. Ook dat is snel geregeld. Dan moet er een auto op en neer en een uur later, als de spelers gearriveerd zijn, is alles geïnstalleerd en is er stroom. We kunnen beginnen. Maar dan komt de tweede hindernis.

Vlak voordat we willen beginnen begint het zachtjes te regenen. Even later nog iets harder. Als we alles hebben afgedekt stopt de regen weer. We checken de buienradar en om kwart voor acht besluiten we om zo snel mogelijk te starten voordat het echt gaat regenen. Voor de vrijwilligers spelen de acteurs de voorstelling voor het eerst 'in het echt' op de locatie waarvoor we de voorstelling hebben gemaakt. Het gaat redelijk goed, er zijn nog wat kleine technische problemen (de wind), de spelers zitten er niet voor honderd procent 'in', maar voor een generale of tryout ben ik niet ontevreden.

Wat het me wel doet realiseren is dat we nu het regenplan goed moeten gaan oefenen. Dat doe ik morgenmiddag. Vrijdag. En dan vrijdagavond om acht uur de eerste echte voorstelling op de Tuin op de Pier.

Foto copyright: Kees Deenik

Reacties

Populaire posts