Eerste voorstelling


De eerste voorstelling is gespeeld en heel goed ontvangen. Achteraf voel ik me euforisch. Veel complimenten (over het stuk en over de uitstekende spelers) en zelf ook erg tevreden. Ik was erg benieuwd naar de reacties en of wat ik had bedoeld over is gekomen. Maar zelfs de mensen die niet van het stuk houden zijn enthousiast over hoe het is gedaan. Goed spel, mooie mise-en-scène.

Van te voren veel gedoe met de techniek. Dingen die niet kunnen, niet werken. Op het laatste moment geen beamer gebruikt na discussie met de spelers en de Dokter Kees. Zo zijn er in een voorstelling altijd toevalligheden die niet bedacht zijn. In de schuur vind ik bijvoorbeeld een slingertje feestverlichting die ik op het allerlaatste moment toevoeg. Een ideetje dat ik ook had, weer was vergeten en dat weer terug kwam op het moment dat ik het slingertje terugvond.

De spelers beginnen het stuk een beetje stroef, er worden kleine foutjes gemaakt maar wat het mooie is, ze lossen alles heel goed op en weten de vaart er in te houden. Mijn complimenten. Morgen spelen we in Vlaardingen en hebben daaraan voorafgaand een repetitie op het toneel daar dat aanzienlijk kleiner is dan in het OT Theater in Rotterdam. Maar de voorstelling die al goed is kan alleen nog maar nog beter worden.

De voorstelling is nog te zien op zaterdag 14 november in het Valkenhoftheater in Vlaardingen, en op donderdag 19 november in het OT Theater in Rotterdam.

Reacties

Michelle zei…
Hoi Fedde,

Uit verveling was ik 'RVA' aan het 'google- en' en zo kwam ik op jouw site terecht. Ik heb je voorstelling donderdagavond gezien. Ik vond het een gewaagd geheel! Wat knap dat je dat met amateurspelers voor elkaar hebt gekregen. Ze moeten zich heel veilig bij je hebben gevoeld om zich zo bloot te durven geven (letterlijk en figuurlijk.) De man die op de foto van je website staat, vond ik werkelijk geweldig spelen! Ik kon mijn ogen niet van hem afhouden! Mijn eigen voorstelling (periferique) speelde gisteravond. Ik hoop je volgende week zaterdag te zien bij de prijsuitreiking, want ik wil graag van je weten hoe je hebt gewerkt!

Groetjes,

Michelle
Hallo Michelle,

Volgend weekend ga ik alle voorstellingen zien die ik nog niet heb kunnen bekijken en zien we elkaar ongetwijfeld. Tot dan!

Fedde

Populaire posts