Nieuw Bloed: Nieuw bloed kookt

De vrijdagavond is het Eenakterfestival in het RO Theater waar me opvalt dat daar veel groepen zonder decor, of in ieder geval in een heel minimaal decor spelen. De eerste groep heeft alleen een stukje vloer dat als schoolbord en speelvloer dient, de tweede groep (Mangrove) heeft helemaal geen decor, en de laatste groep (KRT) heeft een koelkast, een stoel en een kapstok.

Nieuw Bloed begint veelbelovend. Een man in ondergoed zingt een Engelstalig lied over Irene en een tweede man met een gebreid mutsje en een dreigend uiterlijk verbiedt hem te zingen. Ieder ogenblik verwacht je dat hij de rechthoekige stalen staaf die op de grond ligt zal opnemen en de kwetsbare man in ondergoed een gemene klap zal verkopen. Dat gebeurt niet. De man in ondergoed is de hoofdpersoon lees ik later in het programma en de andere drie acteurs (drie vrouwen en bovengenoemde man) zijn de stemmen in zijn hoofd.

Na het veelbelovende begin blijft de voorstelling een beetje kabbelen. Er is niet echt een duidelijke ontwikkeling en terwijl de twee mannen, Rob Ligthert en Marc Eikelenboom, erg sterk spelen en later de prijs voor Beste Acteur mogen delen, vind ik de vrouwen niet echt sterk. Het verbaast me achteraf dat deze voorstelling door de jury wordt genomineerd.

Reacties

Anoniem zei…
goede start

Populaire posts